Boilies Krill a Chobotnica na stupni víťazov

Nedávno mi pri prezeraní Facebooku vyskočila reklama na boilies (vyrobaboilies.sk ). Keďže sa blížili preteky na ktorých som sa mal zúčastniť a potreboval som doplniť zásoby, povedal som si prečo to neomrknúť.IMG_20220612_215958Na stránke ponúkajú výrobu Vášho vlastného boilies, podľa Vášho receptu, ale keďže ja sa tejto činnosti nevenujem, zaujímali ma skôr hotovky.
 
Hneď na úvod ma rozhodne zaujala cena, či už kŕmnych tak aj chytacích boilies, veď 14 euro za 2,5kg je viac než lákavá.
Popravde, nevedel som čo od nich čakať v tejto cenovej kategórii, preto som sa rozhodol osloviť majiteľa mailom a čo to vyzistiť. Musím povedať, že komunikácia bola rýchla a vecná, tak som sa rozhodol ich vyskúšať. Po krátkom telefonáte s pánom Valachom sme sa dohodli na objednávke v príchutiach boilies Krill a boilies Oliheň-Chobotnica.
 
Prišiel deň D a my sme mali pred sebou 72 hodín lovu. 
Priamo na mieste som si gule prelial cslkom a zasypal method mixom, kvôli väčšej atraktivite a snahou docieliť, čo najrýchlejší záber a zapísať nejaké bodíky, bral sa do úvahy súčet 5tich najväčších rýb (kapor, amur )
Taktika bola, jasná žiadne masívne kŕmenie, len položiť montáž a okolo za hrsť dve guličiek tej istej príchute. Jeden prút smeroval do hlbšej vody s 20mm guličkou a popkou, druhý naopak do plytčiny so sólo guľou 20mm ,kde bola šanca, že sa ryby budú zdržiavať počas teplých, už takmer letných dní.
Netrvalo dlho a mne sa podarilo zdolať prvého nebodovaného kapríka, čo bolo dobré znamenie, že ich mám u toho.
Za krátky čas však už prišiel kaprík bodovaný o váhe niečo cez 10kg a následne hodinku po ňom nádherný šupík s váhou 16,40 kg, čo bola nakoniec aj moja top ryba výpravy.
 
Zábery sa striedali s hluchými hodinami ale my sme už druhý deň poobede mali zapísaných 5 rýb a už sme mohli len prepisovať
Do konca výpravy sa mi podaril ešte jeden pekný kúsok 13+kg a veľa menších ktoré už neboli na zápis ale aj tak sme sa umiestnili na krásnom treťom mieste. Celý čas ryby prijímali toto boilies a prichádzali rýchle zábery, či už po zavezení alebo po náhode s malou pvačkou s rozdrvenými boiliesmi a dokobrovaním za hrsť boiliesov.
 
Guličky pracovali naozaj rýchlo, už po krátkej dobe bolo vidieť ako pracujú, čo mne na pretekoch vyhovovalo. V každom prípade, kto by potreboval tvrdšie, dajú sa dosušiť na vzduchu v tieni a v sieťke aby vydržali dlhšie.
Na záver asi toľko, že sa mi na mojej prvej výprave toto boilies osvedčilo a stojí za pokus ho vyskúšať aj na iných vodách
Prajem príjemne strávené chvíle pri vode všetkým slušným rybárom, možno aj s týmto boiliesom
Lovu zdar Dušan
 
IMG_20220626_121807 IMG_20220626_193643
Spolupracujeme: Pppcreative.sk, Lencos In